Ifølge prosjektleder Kari Skibenes vil man bruke litt tid på å bygge opp e-boksamlinga, og man vil i begynnelsen fortrinnsvis kjøpe inn skjønnlitteratur. Man har valgt et epubformat, som vi er vant til her ved UB; lesing på brett fordrer nedlastning av Adobe digital editions og for i-brett Bluefire Reader i tillegg.
Som sagt på personalseminaret så er dette med e-bøker et noe kronglete felt, men ca 10 ulike leverandører. Hva man har lov/mulighet til å gjøre med ebøker fra den enkelte leverandør er vanskelig å "ha i hodet" - derfor anbefaler vi:
- å vise låneren/interesserte vår nettside om ebøker: uia.no/ebok - som vil ha oppdatert informasjon om Elån Agder innen lanseringsdato 11/1
- delta på intern workshop om Elån Agder spesielt og e-bøker generelt for UB-ansatte (invitasjon kommer i outlook tidlig neste uke) Her vil vi samsnakke/laste ned ebøker. (Vi planlegger også å invitere UiA-ansatte til en ligende workshop utover i november). På workshopen snakker vi også om man kan låne e-bok på studentkort (med feidepålogging) eller om man på benytte nasjonalt lånekort. (vi krysser fingrene for det første).
Se ellers Reidars referat fra Elån Agder-seminaret sist fredag. Ei gruppe bestående av Arthur, Reidar og undertegnde arbeider med Elån Agder (norske e-bøker) på UB fram mot lanseringsdato 1/11.
Ett av de siste spørsmålene som Kjartan Vevle fra Biblioteksentralen stilte tilhørene på seminaret var: Kan satsningen på e-bøker gjør at bibliotekene får nye kundegrupper? Hvordan legger man i tilfelle til rette for dette?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar