20120302

Faglunsj ved UB

Den første "Faglunsjen" gikk av stabelen i Holtsamlingen i formiddag. Hva er faglunsj? Arthur, Are, Anne-Åse, Audun, Siv og Birgitte var tilstede og diskuterte bl a:
Nistepakke var med, litt Metochi-
yoghurt til kaffen. Samtalen
går rundt bordet. Foto: Anne-Åse
  • tilgang til e-bøker utenfor campus: Her har flere av oss nylig erfart/fått tilbakemeldinger fra studenter/ansatte at man ikke får til å lese e-bøker/databaseartikler via vanlig UiA-tilkopling (nettbaserte VPN). Arthur sa at det i mange tilfeller er lurt å anbefale brukerne våre AnyConnect,. som er et lite program som gir mer stabilitet). Kanskje det bør være denne siden som lenkes fra snarveien/"Fuglen" fra UBs nettside, slik at våre kunder (og vi) vet at det finnes to varianter her?
  • AnyConnect fins også som en iPad-app, men om man har Ebrary-appen trenger man ikke å åpne AnyConnect på iPad.
  • Vi spilte inn til Anne-Åse, som koordinerer personaldagen 13. mars, at vi kanskje kunne snakke litt om dette med e-bøker. Hva kan man svare på intrikate spørsmål i skranken? Dette er et stort felt, som ikke alle skal trenge å kunne inngående, men man kan kanskje vise til den nye e-bokveiledningen, og så evt vise videre til fagansvarlig bibliotekar den som stiller spørsmålet kan lenkes mot?) Kanskje flere har innspill og tanker om dette?
  • Vi snakket også om e-bokpensumprosjektet Ewelina og Arthur har arbeidet med. Hvordan kan fagansvarlige evt dras inn i dette med å sikre at pensumlister ved UiA gjenspeiler e-tilgangen på materiale? Arthur nevnte Universitets- og høgskolerådets arbeid med dette og UiOs rapport: Fra trykt til digitalt pensum. Her skjer det mye spennende for tiden.... 
  • Birgitte informerte kort om et e-bokseminar som Linda, Ewelina og hun jobber med. Referat fra første møte i gruppa blir lenket fra Bramseil snarlig, slik at alle UB-ere kan gi innspill.
  • Arthur forklarte om DOI (- Unik identikator som man kan bruke i lenker til artikler og Ebscos sikkerlenkesystem Permalink.
  • Vi så også på basen Science direct - og hvordan man kan laste ned artikler (istedet for å måtte sende dem i en epost til seg selv først)?
Er det noe jeg har glemt, spill gjerne inn kommentarer dere fra Publikumstjenester og samlinger også? Hvis det er flere som ønsker å delta på "Faglunsj" er alle velkomne. Neste blir mot slutten av mars, med stor sannsynlighet i Grimstad. Mer informasjon kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar