20130116

Camlilla Collett

På dette arrangementet skulle jeg gjerne vært: Å bli en stemme. Konferanse om Camilla Colletts forfatterskap.

Ifølge NB.no vil "Nasjonalbiblioteket belyse Camilla Colletts litterære,kritiske og feministiske stemme fra ulike perspektiver, og diskutere hva den betyr for oss i dag. Toril Moi utforsker kjærligheten i Amtmandens Døttre, og en rekke andre fremtredende forskere og litteraturkritikere gir oss nye perspektiver på Colletts forfatterskap i anledning 200-årsjubileet for hennes fødsel og Stemmerettsjubileet 2013.

Camilla Collett levde i en tid hvor grensene for kvinners ytringsfrihet, demokratiske rettigheter og kunstneriske utfoldelse var markante. De stoppet ikke henne. Hun forlot kvinnenes stumme leir og skrev Norges første roman. I et ras av brev, dagbøker og artikler forvandlet hun sine private erfaringer til rike europeiske tidsbilder, og ble en viktig stemme i norsk samfunnsliv".

For oss som ikke kan delta skal arrangemenet streames! :-)

I Kristiansand skjer det også ting:


Stemmerettsjubileet har gode sider om Camilla Collett. For meg var det overaskende å se at forfatteren av Norges første roman, Amtmandens døttre debuterte som 41-åring. Collett kalte romanen et «Et Skrig. Mitt Livs længst tilbakeholdte Skrig.» Les!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar