20130730

Nyåbna Work / Shop i Skippergada

Lørdag åbna av WORK - SHOP, her er noe av det jeg sa i åbningstalen:

Det er to store kunstnere ein kan møde i det kombinerte galleriet/atelieret WORK / SHOP. Og det - midt i Kristiansand sentrum. Dette er ein stor berigelse for byen, for vi som bor her og tilreisende. 

Litt om kunstnerne:
Siri Burden Stokkeland er ein nyutdanna glasskunstner med uddanning fra Danmarks Designskole, Bornholm og Glasskolan i Kosta, Sverige. Et kjennetegn for Siris glasskunst er "det innovative" Objektene er noe man ikke har sett før, men som kanskje minner en om noe. Kunsten framtrer som dialogisk, noe kunstneren setter i Siri høysedet selv også. Hun sier at: "Komunikasjon med menneskene er viktig gjennom hele den kunstneriske prosessen, denne slutter ikke fordi glassobjektet er ferdig. Tilbakemeldingene jeg får omkring det jeg lager, inspirerer meg til å utvikle nye idéer, og jeg har lykkes med et objekt når beskuerene blir engasjert og kommer med sine egne fortellinger og tolkninger av det de ser."

Siri vil fortelle historier med glassene sine: Hun tar udgangspunkt i minner om kaniner i bånd eller kagebakst med mormor. Siri stiller spørsmål, og får svar av vi som f eks stikker innom henne på Work / Shop. 

Anne Lise Gjønnes er klesdesigner og filtmager med uddannelse fra Kunstfag fra Universitetet i Agder. Anne Lise arbeider med nunofilt, som eriInfiltrasjon av ull i silkestoff. "Opplevelsen det gir å bære disse plaggene på kroppen må bare erfares. Ull og silke varmer, puster og gir rom for bevegelse," sier Anne Lise! Plaggene gir ein fantastisk følelse når de berøres. De fleste produktene er til dame, men Anne Lise har også modeller til barn og herre. Klærne er sånn at man bare MÅ ta dem på! 

Kjøber man et plagg - så kjøber man kortreist kunst som varer. Det er vi bevisste kunder som avgjør om unike kunstnere som Siri og Anne Lise kan fortsette med å være i Kvadraturen. Dette er kunst for hendene dine, kroppen din eller du kan gi kunsten som gaver til andres hender eller kropper. Og så er det laget med hjerne og hjerte! Ta turen inn til Anne Lise og Siri på Work / Shop! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar