20130904

Hildrings(1/2)timen


Klippa fra Innaskjærs. Tekst Vidar Mortensen:
Hildrings(1/2)timen er et nytt kurstilbud fra Universitetsbiblioteket. Målgruppen er vitenskapelig ansatte og stikkordene er: Forskningsstøtte, bibliotekressurser, ingen påmelding og maks 30 minutter.

- Vi har alle travle dager og mange tilbud som konkurrerer om oppmerksomheten vår. For oss i Universitetsbiblioteket var det derfor viktig å finne en form på formidlingen som tok hensyn til dette, forteller universitetsbibliotekarene Hilde Terese Daland (t.v.) og Birgitte Kleivset.
- Opplegget startet på institutt for religion, filosofi og historie, og har siden i høst vært åpnet for hele Fakultet for humaniora og pedagogikk. Sammen med Birgitte og Siv Holt skal opplegget prøves ut der først, og deretter på Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap i samarbeid med Arthur Norli Olsen og Henry Langseth.
Tilbakemeldingene er sværtFaglig påfyll rett i koppen
 positive: - Jeg har vært på flere slike samlinger, sist på en innføring i bruk av A-tekst, altså databasen med norske aviser, forteller professor Pål Repstad (bildet). Det var svært nyttig, siden jeg både i forskning og generelt må følge med i hva norske aviser skriver om religion. Formen på samlingene er fin. Det er mye enklere å løsrive seg fra andre gjøremål når det er snakk om en halvtimes samling med poengtert informasjon, enn for eksempel å legge inn et dagsseminar i en travel hverdag, understreker Repstad.
- En orientering på 30 minutter høres mye mindre "farlig" ut enn et kurs som tidligere gjerne var satt opp med 1-3 timer. Vi fant også ut at selve tidspunktet for samlingen var svært viktig i forhold til arbeidsplaner og ukeprogram. Kl 09 - 09.30 på torsdager er et godt tidspunkt for veldig mange. Samlingene kjøres fakultetsvis. Dette gir noe rom for faglig tilpassing, samtidig som terskelen er lav for å ta med seg kaffekoppen og stikke innom møterommet i nærheten, sier Hilde.
På Fakultet for humaniora og pedagogikk kan man glede seg til følgende kursmeny resten av semesteret:
- 19 . september: EBSCO
- 24. oktober: RSS varsling for nye tidsskrifter
- 21. november: Søk på norske artikler. Idunn og Norart
- 11. desember: Opphavsrett
Tid og sted: Kl 09.00 - 09.30 i rom E2 009.
Har du spørsmål om dette intiativet eller andre biblioteksfaglige behov? Sjekk ut sidene våre på Innaskjærs og ta kontakt, lyder oppfordringen fra Hilde og Birgitte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar