20150126

Framtidas litteraturopplevelser på Sørlandet? Sørlandets Litteraturfestival på Arena Usus Vinterkonferanse

Jeg tok fri fra jobb to dager, for å representere Sørlandet Litteraturfestival på Arena Usus. Det viste seg å være en god investering, sammen med et hundretalls deltagere ble det diskutert og delt erfaringer, strategier, visjoner og ideer, noe man håper vil føre til økt innovasjonskraft i sektoren.

NRK-artikkel fra konferansen

Så kan man spørre seg hva en litteraturfestival gjør på en nettverssamling for bedrifter i reiselivs- og opplevelsesnæringen? Det var det gode grunner til skulle det vise seg: I framtida blir kultur/historier/litteratur/film) enda mer sentralt i reise-, nærings- og innovasjons-sammenheng.

Om konferansen på arenausus.no 
  • I framtida holder det ikke med vakker natur; reisende og fastboende ønsker unike opplevelser, magiske øyeblikk, i form av f eks utstillinger, pop-up-kafeer, forfattermøter/stier - kort sagt, de ønsker å "gjøre" og involveres. 
  • Framtida (er og) blir mobil/digital. Arrangementer og reisemål oppdages på nett, sosiale medier blir viktige både før, under og etter et arrangement/reise. Det fins også gode digitale administrative systemer o.l. som har vært til stor hjelp for festivaler og museer, og kan hende kan også litteraturfestivalen tenke enda mer spenstig rundt litteratur og medieproduksjon?
  • Framtida er analog. Selv om "fremtidsforskerne" på konferansen mente at “alt” ville være digitalt i framtida, hevdet Reidar Fuglestad, dir Dyreparken Utvikling, at det er det analoge møtet som alltid vil være det viktigste. Man må "levere" “opplevelse” der og da. Og det har han rett i.
  • Framtida er samarbeid. Det var også hovedbudskapet fra Anita Krohn Traaseth, dir. Innovasjon Norge. - dette er samtidig akilleshælen sa direktøren. 
Les mer fra foredragene og diskusjonene på arenausus.no, der kommunikasjonsrådgiver og journalist Inge Dalen la ut gode tekster og bilder i imponerende fart. Konferansen var rene medieproduksjonen der alle kunne delta, selv Kulturministeren ble twitra til av Krohn Traaseth på direkten, under Fuglestads flammende innlegg. (sjekk #ArenaUsus) på twitter og instagram.

I tillegg til alt som kan leses av lenkene over var konferansen en viktig nettverkarena, der nye kontakter ble knytta og nye prosjekter klekka ut - det blir spennende å følge de sørlandske opplevelsesnæringene framover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar