20160412

Kris Kristofferson-seminar 24. juni kl 20.00 #Protestfestivalen #Programslipp

Mellom himmelen og her: Sangene til Kris Kristofferson. 

⭐️
  • 20.20 Innledning v/ SVEIN INGE OLSEN Protestfestivalens festivalleder har hatt et lidenskapelig forhold til Kristoffersons sanger siden 80-tallet. Han påstår sangene reddet livet hans i mørke perioder. Har gitt ut bok om Kristofferson, arrangert tributekonserter og stått bak to plateutgivelser til ære for Kris. I de siste åra også vært personlig venn av familien.
  • 20.30 PETTER NOME – «Don’t Let the Bastards (Get You Down)»Mest kjent som programleder i NRK gjennom en årrekke, men de siste åra har han vært mest opptatt av at vi får i oss nok øl, gjennom jobben som direktør for bryggeri- og drikkevareforeningen. Før det var han kommunikasjonssjef i Flyktningehjelpen. Samfunnsengasjerte Nome har falt for både musikken og samfunnsengasjementet til Kris.
  • 20.45 ANDERS HEGER – «Here Comes That Rainbow Again» Forlegger og forlagssjef i Cappelen Damm. Ble kjent som forfatter da han skrev boka om prosessen mot Agnar Mykle i 1985, en bok han fikk Bragepris for. Han er spaltist i Dagsavisen og har en gang oversatt Mummitrollet til norsk. Hans siste bok fra 2012 er en biografi om Thorbjørn Egner. På Twitter, som han er heftig bruker av, hevdet han Kris Kristofferson er større enn Johnny Cash
  • 21.00 STEIN ØSTBØ – «Caseys Last Ride» Musikkjournalist i VG og en av Norges mest profilerte anmeldere. Stemmer Østbø deg ned er det en viss sannsynlighet for at plata blir en flopp. Østbø har også sterke bånd til Kristoffersons tekster og gjorde et lengre og mektig intervju med legenden for noen år siden. Østbø burde strengt tatt ikke fått lov til å være med her, da han ifølge Erik Hillestad var den som ødela det norske konseptet «Falne Engler – Kris Kristofferson på Norsk» med å slakte den. Både festivallederen og Sigbjørn Nedland var sentrale i at albumet kom ut. Men til tross for Østbø, Kristofferson elsket plata og siden har han stilt opp for Protestfestivalen.
  • 21.30 KIRSTI SVENNING – «In the News»Trønderen Kirsti flyttet til Oslo i 1995. I hovedstaden har hun de siste ti årene vært informasjonsrådgiver på Nobels Fredssenter, men den siste tida har hun vært prosjektleder for internasjonale medier på Visit Oslo. Hun elsker byen og dens mange kulturtilbud. Hun har vært opptatt av internasjonal politikk og samfunn i flere år, kanskje ikke så rart hun har et sterkt forhold til Kristoffersons musikk.
  • 21.45 BIRGITTE KLEIVSET "«Me and Bobby McGee»" Birgitte er skribent og udtalt sørlendig, med en sterk hang til blaude konsonanter. Birgitte er utdannet litteraturviter, og arbeider ved Universitetet i Agder som informasjonsspesialist, prosjektleder og kursholder. I fritida formidler hun om kunst, litteratur, vitenskap og musikk på sin blogg og i SoMe.


Busted flat in Baton Rouge, headin' for the trains,
Feelin' nearly faded as my jeans.
Bobby thumbed a diesel down just before it rained,
Took us all the way to New Orleans.
Æ Took my harpoon out of my dirty red bandana
And was blowin' sad while Bobby sang the blues,
With them windshield wipers slappin' time and
Bobby clappin' hands we finally sang up every song
That driver knew.

Freedom's just another word for nothin' left to lose,
And nothin' ain't worth nothin' but it's free,
Feelin' good was easy, Lord, when Bobby sang the blues,
And feeling good was good enough for me,
Good enough for me and my Bobby McGee.

From the coalmines of Kentucky to the California sun,
Bobby shared the secrets of my soul,
Standin' right beside me, lord through everythin' I done,
And every night she kept me from the cold.
Then somewhere near Salinas, Lord, I let her slip away,
She was lookin' for the home I hope she'll find,
And I'd trade all my tomorrows for a single yesterday,
Holdin' Bobby's body next to mine.

Freedom's just another word for nothin' left to lose,
And nothin' left was all she left to me,
Feelin' good was easy, Lord, when Bobby sang the blues,
And buddy, that was good enough for me.
Good enough for me and Bobby McGee.
 
Lanananada...
Songwriters: FOSTER, FRED L / KRISTOFFERSON, KRIS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar