20120816

Om blogging som tankesmieJeg har blogget i snart ti år, og gjort meg en del erfaringer i den forbindelse. Jeg blogger mest om saker og tanker jeg har i forbindelse med arbeidsliv og kunstprosjekter. Jeg er ikke privat på bloggen (med noen unntak :-)

Hvorfor blogger jeg? Det er to hovedgrunner til det:
  • Bloggen(e) er mitt arkiv. Jeg er medlem av kortidsminneforeingen...  Ofte trenger jeg et bilde eller en presentasjon eller rapport o.l. - men hvor har jeg lagt det? Jeg leiter rundt i analoge og digitale arkiver i form av boghyller, gamle permer, jeg søger gjennom e-postarkivet mitt, roter rundt i hierarkier... Men til ingen nytte. Men SÅ: gjør jeg et googlesøg på navnet mitt og det jeg vil finne, og vips finner jeg litt av hvert... (jeg har lagt ut tekster, bilder og foredrag jeg arbeider med på bloggen) - (Dette med å bruke blogg som et arkiv er et poeng jeg har "tatt" av prisbelønt blogger og lærer Jan Arve Overland)
  • Bloggen er et prosessverktøy og gir mye tilbake. Mer om det i filmen over.
For å opprette en blogg i blogger må du ha en google-konto. Svein Erik Horgen (Høgskolen i Sør-Trøndelag) har laget en veiledning hvordan.Etter å ha laget dette kurset har jeg også vært på bloggkurs med Thomas Moen:
Tilfeldigvis så jeg på Rhetorica (linjeforeningen for kommunikasjonsstudenter ved UiA) sin facebookvegg at UiA-forsker Hans-Olav Hodøl innbød sine kommunikasjonsstudenter et kurs med bloggeren Thomas Moen. Jeg må innrømme at jeg ikke visste hvem han var, men ligevel spurte jeg Hans-Olav og jeg fikk lov å "være med" på foredraget. Og FOR et kurs det ble!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar