20170903

#9 Høye skuldre og panneklask!

Jeg skriver dette mellom stabel på stabel av nybrente steingodskopper, som skal ud til butikker. Men hvilke skulle til hvem, har jeg oversikten? 


Det å være gründer handler ganske mye om å få system på ting. Ja, man må ha ideer og gjennomføringskraft, men man må sannelig også ha oversikt over bestillinger, leverandører, produksjon, leveranser. Til nå har jeg tatt imod bestillinger i alle former og medier. Det må jeg endre, for HVOR var nå bestillinga igjen? Alle bestillinger skal nå inn per epost. I tillegg må jeg lave prosesskjemaer slig at jeg holder oversikten fra a til å. Det har blitt en del vågenetter, høye skuldre og panneklask i de to første månedene av mitt entreprenørskab. Jeg gjør dette "learning by doing" - men for meg tror jeg dette er måden å gjøre det på. Jeg ønsker ikke unødvendig skjemavelde i bedriften min, fakturasystem må være godt og det tar min bogholder seg av, men jeg ser at også jeg trenger oversiktlige systemer og tabeller. Dette gjør jeg foreløbig enkelt ved å lave skjemaer i google docs, så nå sidder jeg her og huger av kopp for kopp og ser om bestilling og produksjon stemmer, samtidig får jeg tatt en siste kvalitetssjekk av koppene. Aldri så galt at et skjema ikke er godt for noe, sier min indre byråkrat. Og nå kommer vel nattesøvnen tebage? 

4 kommentarer:

  1. Å så deilig å lese. Jeg hater logistikk og struktur. Jeg fikser det ikke. Det er så altfor mange systemer å velge mellom, det tar tid å sette seg inn i de, og så skal man ha konsentrasjon....og finne ut om de passer til din natur :-) Og så forsvinner nattesøvnen. Jeg misunner alle som har ting på stell når det gjelder struktur og logistikk. Men jeg skjønner jo at tingen er å innse at alle ikke kan være flinke i alt. Og tørre å si det: "dette er jeg ikke god til, jeg kan ikke fordra det, jeg blir stressa av det. Det er ikke det at jeg ikke vil. Kan noe andre fikse det for meg så kan jeg konsentrere meg om det jeg er god til"? Digger ideene dine, bedriften din og humoren. Du er ei knallkul dame! Og trenger du flere rotekopper til å bidra i bedriften din (ikke på merkantile felt) - ja da er jeg ledig for oppdrag:-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for ei fantastisk tebagemelding, Anita! - Kanskje jeg må lave noen kopper med "Rodekoppen" på te dæ å mæ? :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Dette er en åpen invitasjon for dere alle til å bli en del av den største organisasjonen i verden og nå toppen av karrieren. Når årets rekrutteringsprogrammer begynner og vår årlige høstfest er nesten for hånden. Stormesteren ga oss mandatet til alltid å nå mennesker som deg, så benytt anledningen og bli med i den store Illuminati-organisasjonen, bli med i vår globale enhet. Ta med de fattige, trengende og talentfulle til
      Fremtredenen av berømmelse og rikdom. Få penger, berømmelse, krefter, sikkerhet, få.
      anerkjent i din virksomhet, politiske karriere, stiger til det høyeste i hva du enn gjør
      Beskyttet åndelig og fysisk! Alt dette vil du oppnå i
      et glimt av øyne

      Illuminati har ingen tilknytning til Satanisme, Luciferisme eller noen religion. Mens våre individuelle medlemmer har lov til å følge uansett hvilken guddom de velger, opererer vi utelukkende til fordel for og beskyttelse av den menneskelige arten.

      Aksepterer du å være medlem av denne nye Illuminati verdensordenen?
      Ring & WhatsApp +19735567426
      📩 carlosmacdonald234@gmail.com

      Slett
  3. Hei! Artig tekst. Tror mange kjenner seg igjen i din beskrivelse av hverdagen. Om du trenger et oversiktlig faktura og inkassoprogram kan jeg anbefale Debet.no Debet Faktura er et enkelt fakturaprogram som har både en gratis og en betalbar versjon. Om du har dårlige betalere er det også inkasso innebygget. Lykke til videre!

    SvarSlett