20111220

E-bøker

UB tilbyr ca 200 000 e-bøker. Som iPadbruker skulle man ideelt sett hatt en UB eller UiA-app og lese bøkene i, men slik er det ikke ennå, dessverre. Vi er i en tidlig fase der man må følge småstiene (der man kansje hadde ønsket en "motorvei").

UB må foreløpig forholde seg til mange ulike e-bokleverandører, noe som fører til mange ulike tilbud i forhold til nedlasting, utskrift, grensesnitt o.l. 

I første omgang vil jeg anbefale Ebrary, som i en årrekke har vært UBs sentrale e-bokleverandør, og som hverfall foreløpig kanskje er den mest interessante e-bokaktøren for humanister. Hos Ebrary finner man ca 70 000 e-bøker fra en rekke forlag, alle søkbare i BIBSYS. En nyhet er at disse bøkene er at man kan laste ned hele bøker i et DRM basert format som forutsetter Adobe Digital Editions og lese på iPad med for eksempel Bluefire Reader-app.
Ta kontakt etter jul hvis du ønsker mer info om iPad og e-bøker, medio januar kommer det en ny nettressurs om dette, og vi vil invitere til e-boktreff (og muligens e-bokdager) for interesserte.
Ta også kontakt hvis du har en tittel som du lurer på om kan innkjøpes som e-bok.

Ønsker alle en riktig god jul med e- eller p-bøker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar