20120103

E-bøker på iPaden

UB tilbyr ca 200 000 e-bøker, de aller fleste er søkbare i Bibsys. Til nå har man bare kjøpt inn e-bøker i pakker. Fra nylig er det mulig å kjøpe inn enkelte enkelttitler også. Kom gjerne med ønsker og innspill, så undersøker vi hva som kan skaffes.

Per dags dato har UB et titalls ulike e-bokleverandører, dette fører til at grensesnitt, noterings- og nedlastingsmuligheter varierei. Fra enkelte leverandører kan kapitler fra bøkene lastes ned som PDF-er og kan leses og noteres i i en App som f eks Readdle Docs eller GoodReader.

Lån/Nedlasting av Ebrary-bøker for 14 dager:

  1. Lag en konto i Adobe Digital Editions
  2. Lag en konto i Ebrary
  3.  Last ned Bluefirereader-App (gratis) fra Appstore på iPaden
Gå så til UBs nettside/Bibsys på iPaden din, og finn fram boka/bøkene du ønsker, klikk på ebrary-knappen og klikk “download” til iPaden, boka vil da legge seg i Bluefire reader-appen i 14 dager.

Kindlebøker: Amazon er den største aktøren i e-bokmarkedet, og man kunne ønske at UB kunne kjøpe inn bøker til utlån. Nyhet: For Amazon Prime-abonnenter er det mulig å låne bøker fra Amazon. Abonnementet er en fordelstjeneste som koster 79 dollar, 444 kroner, per år og som blant annet gir kundene bedre leveringsbetingelser og tilgang til medieinnhold.

Det er imidlertid ikke helt fritt frem å låne hvilke bøker man vil. Enn så lenge er tilbudet
begrenset til noe over 5.000 titler, hvorav 100 er nåværende eller tidligere amerikanske bestselgere.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar