20150918

Lesebrett - hvilket brett anbefales?

UiAs Tor Arne Søbye er glad i å lese. - Men nå er bokhyllene helt fulle, sier overingeniøren, som til daglig arbeider som logistikkansvarlig ved IT-avdelingen. - Jeg vil skaffe meg et lesebrett, men hvilket skal jeg velge, kan dere i UiABeta gi et råd, spør Tor Arne.

Hm.. svarer Birgitte Kleivset, lett rødmende - Det brettet jeg bruker selv er et e-blekkbrett fra 2009!! (bildet). - Dette er en type brett man fremdeles kan låne seg ved Universitetsbiblioteket i Agder, jeg liker at skjermen er stor, og så gjør det ikke så mye at selve brettet er ganske stort.


- Men dette Kindle-brettet er jo kjempetungt, ler Tor Arne. - Dere IKT-i-læring-entusiaster må da komme opp med noe bedre enn dette? - Joda, sier Stein Erik, helt enig med deg om at Kindle DX er alt for tungt å dra på. Jeg har nettopp innkjøpt en Kindle Paperwhite, 6" High Resolution Display (300 ppi) with Built-in Light, Wi-Fi - sier PULS-rådgiveren

- Ehhhh, at det var?? sier Birgitte :)

Den ser mer interessant ut, sier Tor Arne. - Amazon med sine Kindler er markedsledende når det kommer til lesebrett, og man har jo faktisk en bokhandel i selve brettet. Men må man velge et annet merke for å kunne lese e-bøker på norsk?

Les om UiAs lesebrettprosjekt

- Det må jeg sjekke, sier bibliotekar Birgitte og kommer tilbake med gode nyheter: De fleste norske forlag har nå åpnet for at man kan lese e-bøker på Kindle. Det er hakket mer tungvint enn å kjøpe Amazons egne bøker på brettet, man må først kjøpe boka på forlagenes nettside/i en norsk e-bokhandel i forkant, og sende dem til lesebrettet sitt derfra. - Men det går fint, og det er få brett som ellers kan tilby den leseopplevelsen og funksjonaliteten - og ikke minst det nettverket en Kindle kan gi. - Vet dere at dere kan markere i teksten, og dele/se hva andre Kindle-lesere "guler ut" i en e-bok? 

- Takk for tipset, sier Tor Arne, men den DX-en av en murstein kan du bare beholde for meg, Birgitte, ler overingeniøren. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar