20131202

Vest-Agder leser barnebøker

Bilder fra vakre Søgne bibliotek.

To ganger i året møtes Agderbibliotekarer og vurderer barne- og ungdomsbøker. I dag er møtet i Kommunesalen over Søgne Bibliotek. Over 20 deltakere. Se analysene og vurdereingene våre på bloggen Vest-Agder leser barnebøker, i regi av Turid i regi av Vest-Agder Fylkesbibliotek og Kristinansand Folkebibliotek.  Her er min presentasjon, boga: Markel Meitemark går over kommunegrensa.

Forfatter og tittel: Rut Teian & Ida Larmo
Forlag/år: Cappelen/Damm 2013
Målform: Bokmål

Hovedinnhold:
Det første Markel gjør når han våkner opp, er å tenke på kjæresten sin. Sånn er det å være skikkelig forelska. Han vil besøke henne, men kjæresten bor på den andre siden av kommunegrensa. Det er langt. Han møter skumle, rare og heldigvis hjelpsomme skogsdyr på sin vei. Og kommer til slutt fram til sin søde kjæreste.

Språk: legent

Emne: forelskelse, mot, hjelpsomhet, redsel

Alder boka passer for: 3-10

Vurdering: Bra tittel. Forventningene som denne gir blir kanskje ikke heilt tilfredsstilt? Kommunegrensa blir ikke så veldig sentral i boka, men blir bare en av flere sted Markel må over for å besøke kjæresten. I begynnelsen av boka vet vi ikke hvem
Kjæresten er, blir kanskje litt skuffa over henne også, litt tradisjonell og uspennende.
Komposisjoen: Merkel drar hjemmenfra og møter litt arge gutter/arbeidende menn som er snillere enn de virker først. Dette gjentar og gjentar seg. Blir også reddet av en mus, men må pløye opp åkeren hennes (kanskje en av de interesanteste scenene, når Markel er i sitt "egentlige" element. Men boka er ikke så spennende. Den legger opp til en slags eventyr-handling, men blir litt blass. Kanskje mye kunne vært gjort med en spennende slutt.

Illustrasjonene: er sjarmerende, om ikke fantastiske eller raffinerte. De naivistiske, humoristiske detaljene, gjør boka morsom også for den voksne. F eks beveren som bygger/reparerer hytta med gaffa-teip.

Alt i alt - ei ok og koselig bok, om ikke unik og fantastisk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar