20140211

Forfattertreff og prisuddeling på Søgne biblotek 3 april

Dette gleder jeg meg til:    
                                        
Torsdag 3. april kl 18.00 vil Søgne bibliotek gjerne samle alle dere som har gitt ut bøker i 2013 (lokale forfattere/utgivere i Søgne/Songdalen). Samme kveld blir STURLAprisen delt ut.
  • Jostein Andreassen Torino-kledet : - der tro og vitenskap møtes 
  • Ingrid Juell Moe Bakteppe: To brødre og krigen 
  • Birgitte Kleivset Blaude konsonanter: 1000 sørlandske ord og uttrykk Søgne historielag og Greipstad historielag Sygna: Ei historie om Søgne- og Songdalselva 
  • Mediegruppa, Søgne I bestemors fotspor: Kultur og mattradisjoner 
  • Janne Leithe Else Marie Jakobsen: Levd liv, vevd liv 
  • Trine Lohne Matminner: Trine på gården Søgne og Greipstad sparebank Femten fortellinger fra 150 år   
KUDOS til Anne Wirsching – Biblioteksjef ved Søgne bibliotek. Anne er opptatt av at biblioteket skal bygge opp under lokal tilhørighet og det var også Anne som foreslo en kveld for å hedre lokale bokutgivelser. 

Pressemelding om Sturlaprisen:
STURLAPRISEN deles ut for første gang i april 2014. Dette er en formidlingspris til en lokal bokutgivelse i Søgne/Songdalen. Formålet er å stimulere til lesing av lokal litteratur og være en oppmuntring til å gi ut bøker lokalt. 

Sturla Ertzeid var en kulturpersonlighet i Søgne. Gjennom hele sitt voksne liv var han en aktiv og høyt verdsatt kåsør, kulturformidler og forfatter. Han gav ut en rekke lokalhistoriske bøker og hadde en fantastisk muntlig fortellerevne. Sturla ble en folkekjær formidler og fikk Søgne kommunes kulturpris i 1987, Vest-Agder fylkeskommunes kulturpris i 1997 og Kongens fortjenestemedalje i 1992.

I Sturlas ånd ønsker et styre bestående av representanter fra lokal bokhandel, Søgne bibliotek, Søgne og Greipstad Sparebank og Søgne & Songdalen Budstikke å dele ut en bokpris årlig. Bokprisen deles ut til en lokal utgivelse med forfatter og/eller innhold fra Søgne/Songdalen. Premien er på 5000 kroner pluss et kunstverk og er i sin helhet sponset av Søgne & Greipstad sparebank. Juryen vil også ha mulighet til å dele ut en hederspris. Hedersprisen deles ut til en person som over tid har begeistret med sin formidlingskunst. Prisen skal deles ut på et arrangement for lokale bokutgivelser på Søgne bibliotek torsdag 3. april.

Juryen for Sturlaprisen 2014 er:

Roar Osmundsen – Redaktør i Søgne & Songdalen budstikke. Roar Skrev sin første artikkel da han var 13 år i Vennesla Tidende. Begynte der på fulltid som journalist etter videregående og har supplert med ulike studier siden. Roar elsker å lese og favorittforfatterne er Roy Jacobsen, Ingvar Ambjørnsen, Salman Rushdie og Arto Paasilinna.

Chris Abram – Butikksjef ved Norli Søgne, bygdas bokhandel. Chris brenner for å selge lokale bøker og var den som først fikk ideen til det som har blitt Sturlaprisen.

Ingunn Greibesland - Biblioteksjef ved Songdalen bibliotek. Ingunn liker å følge med på lokallitteratur og forfattere med røtter herfra. Hun synes vi er heldige som har flere spennende forfattere i Søgne og Songdalen.

Anne Wirsching – Biblioteksjef ved Søgne bibliotek. Hun har tidligere jobbet som journalist, fotograf og lærer. Anne er opptatt av at biblioteket skal bygge opp under lokal tilhørighet og det var også Anne som foreslo en kveld for å hedre lokale bokutgivelser. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar